2023 YILINDA DOĞADAN İLHAM ALAN TASARIMLAR ÖN PLANDA OLACAK

KüccüK Architects’in kurucusu Mimar Can Küccük, 2023’ün tasarım trendlerini değerlendirdi. Can Küccük’e göre bu yıl doğadan ilham alan renk ve materyaller iç mekanlara hayat katacak.

Can Küccük, 2023’te yeşil ve mavinin sonsuz olasılıklarının iç mekanlarda daha çok karşımıza çıkacağını, aynı zamanda ahşabın farklı tonlarıyla birlikte ön planda olacağını dile getirdi.

Sürdürülebilirlik kavramının çok derin bir şekilde hayatımıza girdiğinden bahseden mimar şöyle konuşuyor: “Gün geçtikçe materyal seçimlerimize de bu bilinç yansımaya devam edecek gibi duruyor. İnsanlık tarihinin en kullanışlı materyallerinden biri olan ahşap, 2023’te de yaşam alanlarımızı süsleyecek. Çok çeşitli ağaçların çok çeşitli tonlarını görmek mekanları zenginleştirecek.’’

Pandeminin bizlerle doğa arasında ciddi bir engel olduğundan bahseden Can Küccük, insanoğlunun doğaya olan ihtiyacının arttığını sözlerine ekliyor: “Bu farkındalıkla beraber yeşilin iç mekanlara akışına hep beraber tanık oluyoruz. Bitki seçiminde bitkinin ve kullanıcısının karşılıklı bir uyum içinde olması gerekiyor. O nedenle biz tasarımcıların bitki önerilerinde bulunmamız gerekiyor.’’

Sanatsal üretim ve sanat ürünleri sergilemenin günümüzün gelişen trendlerinden bir tanesi olduğunu aktaran Can Küccük, kullanıcıların bütçelerine göre satın aldığı sanat eserleri veya kendi eserlerinin tasarımda önemli yer tutacağını belirtiyor.

2023’te karşımıza çıkacak trendlerden bir diğerinin ise açık mutfaklar ile minimum duvar elemanı gördüğümüz mekanlar olacağından bahseden mimar, eskiden “kadının çalışma alanı” olarak düşünülen mutfakların, artık cinsiyet ayrımı olmadan evde yaşayan her bireyin kullandığı bir mekan olduğunu aktarıyor. Can Küccük’e göre bu sene oldukça konforlu bir tercih olan L koltukları tasarımlarda sıkça görmeye devam edeceğiz.

2023 hepimiz için çok şık ve konforlu bir yıl olsun!