2022 DÜNYA SÜRDÜRÜLEBİLİR MİMARLIK ÖDÜLÜ’NDE TÜRKİYE İMZASI

Dünya Sürdürülebilir Mimarlık Ödülü’nün (Global Award for Sustainable Architecture) bu yılki kazananları arasında Yalın Mimarlık Kurucu Ortakları Okan Bal ve Ömer Selçuk Baz da yer aldı.

2006 yılında mimar ve akademisyen Prof. Jana Revedin’in hayata geçirdiği Dünya Sürdürülebilir Mimarlık Ödülü (The Global Award for Sustainable Architecture), 2010’dan beri UNESCO'nun desteğiyle dağıtılıyor. Ödül her sene, daha adil ve sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunan, toplumun ihtiyaçlarını karşılamak için yenilikçi ve katılımcı yaklaşım benimseyen beş mimara veriliyor. Bu yıl bu önemli ödülü almaya layık görülen beş mimar arasında Yalın Mimarlık Kurucu Ortakları Okan Bal ve Ömer Selçuk Baz da bulunuyor.

Jüri üyeliğini Jana Revedin (Venedik), Marie-Hélène Contal (Paris), Deniz İncedayı (İstanbul), Spela Hudnik (Ljubljana) ve Jacopo Galli'nin (Venedik) yaptığı yarışmada diğer ödül alan isimler ise şöyle: Martin Rauch (Schlins, Vorarlberg), Anupama Kundoo (Auroville, Berlin), Dorte Mandrup (Copenhague), Gilles Clément (Crozant).

Ödül sahiplerinin yaklaşımları ve projeleri 14 Ekim 2022-30 Ocak 2023 tarihleri arasında Gallery of Modern and Contemporary Architecture'da sergilenecek.